top of page
Zoeken
Foto van schrijverPleunie

Bouwvak en BouwEvents - Zet bouwlieden in het zonnetje met pannenbier

De zomer is aangebroken en de bouwvak is inmiddels in alle regio's begonnen. Dit is de tijd waarin bouwvakkers genieten van hun welverdiende rust na maandenlang hard werken op de bouwplaats. Terwijl zij zich opladen voor de komende maanden, is dit voor projectontwikkelaars de perfecte periode om na te denken over BouwEvents ná de zomer. Een van de meest gewaardeerde tradities in de bouwsector is het pannenbier, een feestelijk moment om bouwlieden te waarderen en te vieren. Maar waar moet je aan denken bij het organiseren van een BouwEvent?



De bouwvak

De bouwvak is een belangrijke periode voor bouwvakkers. Het is een tijd om te ontspannen, te genieten van vrije tijd met familie en vrienden, en even weg te zijn van de hectiek van de bouwplaats. Deze rustperiode zorgt ervoor dat bouwvakkers weer fris en gemotiveerd aan de slag kunnen gaan zodra de vakantie voorbij is. Het is ook een mooi moment om vooruit te plannen en nieuwe ideeën te ontwikkelen voor de volgende fases van bouwprojecten.


Pannenbier

Pannenbier, ook wel bekend als 'topping out' in het Engels, is een eeuwenoude traditie in de bouwsector. Het is een feestelijke gelegenheid waarbij het hoogste punt van een bouwproject wordt gevierd met bier en andere lekkernijen. Dit moment markeert een belangrijke mijlpaal in het bouwproces en is een mooie manier om de inzet en het harde werk van bouwvakkers te erkennen.


Hoe organiseer je een succesvol pannenbier-Event?

  1. Timing en locatie:

  • Plan het Event op een dag dat het hoogste punt van het project wordt bereikt.

  • Kies een geschikte locatie op of nabij de bouwplaats waar alle deelnemers veilig kunnen samenkomen.

  1. Catering:

  • Zorg voor verschillende keuzes aan drankjes, inclusief het traditionele bier, maar vergeet ook zeker de non-alcoholische opties niet.

  • Bied heerlijke hapjes aan die passen bij het thema, zoals mini-burgers, hotdogs en andere fingerfoods.

  1. Decoratie en thema:

  • Decoreer de locatie met bouwgerelateerde items zoals bouwhelmen, gereedschap en bouwtekeningen.

  • Gebruik banners en posters om het succes van het bouwproject te vieren en de bouwvakkers te bedanken.

  1. Entertainment:

  • Huur een band of DJ in om voor een feestelijke sfeer te zorgen.

  • Organiseer leuke activiteiten op de bouwplaats.

  1. Toespraken en bedankjes:

  • Laat de projectleiders en belangrijke stakeholders een korte toespraak houden om de bouwvakkers te bedanken en de mijlpaal te vieren.

  • Overweeg kleine bedankjes uit te delen aan de bouwvakkers, zoals gepersonaliseerde bouwhelmen, gereedschap of jouw eigen bier.


Vooruit plannen

De zomermaanden zijn ook de perfecte tijd om vooruit te plannen voor toekomstige BouwEvents. Of het nu gaat om een startbouwborrel, een open dag voor potentiële kopers, of een informatiebijeenkomst voor omwonenden, het is belangrijk om nu te beginnen met de organisatie. Door de bouwvak en de zomermaanden kan de aanlooptijd iets langer zijn dan gebruikelijk, dus begin op tijd met de planning om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.


Eventplanner

De bouwvak biedt bouwvakkers de broodnodige rust en ontspanning, terwijl het voor projectontwikkelaars de ideale tijd is om te plannen voor de toekomst. Zet je bouwteam in het zonnetje met traditioneel pannenbier en zorg voor een onvergetelijk BouwEvent ná de zomer. Heb je hulp nodig bij het organiseren van je BouwEvent? Neem contact op en ontdek hoe ik je verder kan ondersteunen bij de organisatie.


Meer over Gewoon Pleun

Pleunie Groen is dé Eventmanager die vastgoed- en bouwbedrijven helpt om potentiële kopers te interesseren, omwonenden te informeren en kopers te feliciteren, door het organiseren van Events op maat. Pleunie Groen helpt je graag bij het organiseren van jouw BouwEvent.

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page